Fondskarakter

  • OBAM belegt wereldwijd inclusief opkomende markten, in de meest aantrekkelijke bedrijfsmodellen. De focus ligt op unieke gepositioneerde ondernemingen met een hoge, stabiele kasstroomgeneratie met groeiperspectief. Daarbij is een gunstig rendementsrisicoprofiel per onderneming op termijn, doorslaggevend.

  • OBAM is als beleggingsfonds opgericht in 1936, en heeft sinds 1954 een Nederlandse beursnotering. Daarmee beschikken we over meer dan 80 jaar ervaring in wereldwijd beleggen.

  • OBAM's team belegt met overtuiging en volgt derhalve een actieve beleggingsstrategie, met een horizon van circa 3 tot 5 jaar. De samenstelling van de benchmark (MSCI All Country World (NR)) vormt geen uitgangspunt voor het gevoerde beleid.

  • OBAM's beleid, middels een bottom-up-stijl, streeft altijd naar een gebalanceerd en aantrekkelijk rendementsrisicoprofiel op portefeuilleniveau. De focus van de positionering ligt op het identificeren van wereldwijde groeithema's en structurele ontwikkelingen binnen industrietakken, en hierbinnen de uiteindelijke dominante winnende bedrijfsmodellen.

  • OBAM heeft een toegewijd team van portfoliomanagers met een lange en brede ervaring op het gebied van wereldwijd beleggen met resultaat. Onafhankelijk beleggingsbeleid en een eigen Raad van Commissarissen die toeziet op het algehele beleid van het team.

Het beste duurzame rendement voor beleggers is onze missie.

Het beste rendement voor beleggers, tegen een aanvaardbaar risico op een duurzame manier bereikt is onze missie.

Waarom kiezen voor een gemiddelde performance als je kunt investeren in een fonds dat uitsluitend de best presterende bedrijven selecteert?

De beleggers van OBAM doen dag in, dag uit onderzoek naar bedrijven wereldwijd om daar de beste investeringen uit te selecteren. Door te beleggen in beursfonds OBAM beleg je in de beste bedrijven ter wereld.