Gewoon te koop op de beurs, via je eigen bank of broker.

OBAM is een beursgenoteerd beleggingsfonds (Euronext Amsterdam). Dat betekent dat je OBAM (aandelenklasse C) net als andere aandelen gewoon kunt kopen via je eigen bank of broker. Wel zo makkelijk. Je hoeft dus geen aparte (beleggings)rekening te openen en OBAM staat gewoon tussen je andere beleggingen in je portefeuille.

Instappen doe je al voor een relatief klein bedrag: door 1 aandeel OBAM te kopen beleg je direct in ongeveer 50 door ons zorgvuldig geselecteerde bedrijven. Voor professionele partijen is ook aandelenklasse X beschikbaar. Aandelen in aandelenklasse X kunnen op beursdagen worden gekocht en verkocht via de handelsplatformen zoals gepubliceerd op de website www.obam.nl of rechtstreeks via de Transfer Agent van het Fonds.

Beleg je nog niet?

Ga dan naar je eigen bank, of kies een bank of broker, om een beleggingsrekening te openen. Zodra je die hebt, kun je de stappen hieronder volgen om aandelen OBAM te kopen. Hieronder staat een aantal links van aanbieders die dit voor je kunnen verzorgen....

Beleg je zelf?

Volg dan deze stappen om aandelen OBAM te kopen (de stappen kunnen verschillen per bank of broker)....

Beleg je via een adviseur of vermogensbeheerder?

Als je je beleggingen laat beheren door een (private) bank of vermogensbeheerder, vraag deze dan naar de mogelijkheden om OBAM in je portefeuille op te nemen....

Beurskoers en intrinsieke waarde per aandeel

De intrinsieke waarde is de feitelijke waarde per aandeel OBAM N.V. ('OBAM'). Deze wordt vastgesteld op basis van de waarde van de onderliggende beleggingen, waarbij regelmatig verhandelde beursgenoteerde effecten worden gewaardeerd tegen de slotkoersen die tot stand zijn gekomen na de cut-off time (16.00 uur) van OBAM.

Voor beleggingen in Aziatische markten worden de laatst gedane koersen genomen voor het tijdstip van waardering. Voor een volledige beschrijving van de waarderingsgrondslagen verwijzen wij naar het prospectus van OBAM.

De beurskoers is de prijs berekend op basis van de intrinsieke waarde met een op- en afslag van maximaal 0,3% ter dekking van de kosten die samenhangen met de uitgifte of inkoop van aandelen OBAM.