Duurzaamheid en OBAM

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in het beleggingsproces van OBAM. We willen de wereld graag een stukje beter achterlaten voor de volgende generatie, en doen dat door onze investeringen zorgvuldig te kiezen. We zijn ervan bovendien van overtuigd dat duurzame bedrijven de toekomst hebben, en dus een goede bron van rendement vormen voor uw belegging.

OBAM hanteert niet alleen strikte uitsluitingscriteria om te voorkomen dat we in bepaalde soorten bedrijven investeren, we gaan ook actief met bedrijven in gesprek over ESG onderwerpen. Dit resulteert aantoonbaar in een hoge score op duurzaamheidsstandaarden voor het OBAM fonds, zowel kwantitatief (bijvoorbeeld de CO2 uitstoot) als kwalitatief (mensenrechten, governance).

OBAM ondersteunt toonaangevende ESG-initiatieven zoals United Nations Global Compact en de United Nations Principles for responsible investing (PRI). Verder heeft de OBAM beleggingsportefeuille een fors lagere CO2-voetafdruk dan het universum van onze benchmark, de MSCI All Countries World Index.

Het beste duurzame rendement voor beleggers is onze missie.

Het beste rendement voor beleggers, tegen een aanvaardbaar risico op een duurzame manier bereikt is onze missie.

Waarom kiezen voor een gemiddelde performance als je kunt investeren in een fonds dat uitsluitend de best presterende bedrijven selecteert?

De beleggers van OBAM doen dag in, dag uit onderzoek naar bedrijven wereldwijd om daar de beste investeringen uit te selecteren. Door te beleggen in beursfonds OBAM beleg je in de beste bedrijven ter wereld.